ROTAX VICTORY FOR THE SPARTAN

Άλλη μια μεγάλη επιτυχία κατέγραψε στο ενεργητικό της η αγωνιστική ομάδα των Spartans στον Πανελλήνιο αγώνα του Rotax Max Challenge 2013 με την κατάκτηση της 1ης θέσης στον τελικό της κατηγορίας Rotax Max Senior με πιλότο τον Μίχα Θεοφάνη.




Στόχος της ομάδας από την αρχή της ημέρας ήταν η κατάκτηση του αγώνα και της 1ης θέσης του τελικού κάτι που πραγματοποιήθηκε πανηγυρικά από τον Μίχα Θεοφάνη που εφάρμοσε κατά γράμμα την τακτική που χάραξαν οι μηχανικοί της ομάδας.


Το ξεκίνημα της ημέρας δεν ήταν το ιδανικότερο με την κατάκτηση της 3ης θέσης στα χρονομετρημένα σε μια κατηγορία, όμως, που έπαιρναν μέρος όλα τα μεγάλα ονόματα της κατηγορίας Rotax Max Senior.


Στο 1ο σκέλος του αγώνα η κατάκτηση της 2ης θέσης ήρθε εύκολα και θα μπορούσε να ήταν και πρώτη αν δεν καθυστερούσε στην εκκίνηση μετά από κάποιες συγκρούσεις με τους άλλους πιλότους. Η καρό σημαία βρήκε τον Μίχα Θεοφάνη μόλις 0,09sec πίσω από τον αντίπαλο του και όλα έδειχναν ότι αν είχε κάτι παραπάνω από 13 γύρους που κράτησε το σκέλος θα βρισκόταν εύκολα στην 1η θέση.

Στο 2ο σκέλος είχε άλλη μία άσχημη εκκίνηση και σε συνδυασμό με το ότι ο αντίπαλος του χρησιμοποίησε καινούργια ελαστικά το έργο του για την πρώτη θέση έγινε ιδιαίτερα δύσκολο. Παρόλα αυτά πλησίασε αρκετά στους τελευταίους γύρους αλλά τερμάτισε πάλι 2ος με μόλις 0,5sec διαφορά. 

Στον τελικό της κατηγορίας η εκκίνηση του πιλότου των Spartans ήταν για σεμινάριο, καταφέρνοντας να πάρει την πρωτοπορία από την αρχή του αγώνα. 
Αύξησε γρήγορα την διαφορά του από τον 2ο που δεν κατάφερε να τον απειλήσει σε κανένα σημείο του αγώνα κατακτώντας μια μεγάλη νίκη και την καρό σημαία του τελικού.
Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Μίχας Θεοφάνης είχε τον ταχύτερο γύρο και στα τρία σκέλη του αγώνα.

Related

SPARTANS WINS 7144026927072942868

Δημοσίευση σχολίουDefault Comments

emo-but-icon

TRANSLATE

FOLLOW



RECENT

ZEN1ONE RACING

PERISTERAS TYRES

MAIN SPONSOR

SPONSOR

SPONSOR

SPONSOR

DAYTONA

SPARTANS EXTREME RACING

THEOFANIS MICHAS HISTORY

THEOFANIS MICHAS

KARTRACES

KARTNEWS.GR

YEAR BESTS

RACE CALENDAR

2018
HELLENIC MOTORCYCLE SPEED CHAMPIONSHIP

DATEPLACE
1ος31 MARCH – 1 APRILMEGARA
2ος28-29 APRILTRIPOLI
3ος26-27 MAYSERRES
4ος23-24 JUNEMEGARA
5ος1-2 SEPTEMBERSERRES
6ος20 – 21 OKTOBERMEGARA

item